Zeker lijkende overwinning FC Boshuizen toch nog in gevaar

Eerste klasse A (zondag)- Na een week zonder voetbal, door de weersomstandigheden kon er afgelopen dinsdag niet getraind worden en donderdag werd er een sportschool bezocht, moest er gisteren door FC Boshuizen worden aangetreden tegen het Amsterdamse Zeeburgia. In de heenwedstrijd werd tegen deze jonge ploeg de eerste nederlaag geleden, de mannen van trainer Marcel IJzendoorn waren dus gewaarschuwd. Het hoofdveld was onbespeelbaar dus week men verplicht uit naar het kunstgras op veld 2, ideaal voor de aanwezigen in de kantine want die konden warm en droog de wedstrijd volgen en tevens op de televisie de boeiende klassieker zien. Concentratie, focus en geduld waren de sleutelwoorden deze middag en na een zeker lijkende voorsprong van 2-0 werd het na de aansluitingstreffer toch nog even billenknijpen, maar was de eerste overwinning in 2019 een feit.

Nog zonder de geblesseerde Sohrab Safi, op zijn plek begon Kauzi Nomen, startte de thuisploeg met wind tegen en duidelijk was dat zij het spel mochten maken en de bezoekers vanuit de omschakeling trachtten voor gevaar te zorgen. De verdediging stond in de eerste helft goed, er werden nauwelijks kansen weggegeven en het wachten was dan ook op de voorsprong. Frank van Gils schoot op de lat, Tommy Sinteur schoot tegen een op de doellijn staande speler aan maar het was uiteindelijk dan toch Rayson Koeiman die de 1-0 kon laten aantekenen. Na goed voorbereidend werk van de sterk spelende Sjoerd Winkelman schoot hij de bal net onder de lat het leegstaande doel in. 

De gewenste voorsprong was daar, in deze 1-0 voorsprong was tevens de ruststand. Doelman Jean Marc Antersijn had behoudens wat terugspeelballen weinig te doen gehad, het enige gevaar van de bezoekers kwam uit een vrije trap van een meter of 20 maar deze ging net over. De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of het verschil was al twee, na goed doorzetten aan de rechterkant van Mo Zenzen en een dito voorzet was het Sinteur die met een kopbal het net wist te vinden. De tegenstander knock-out en de voorsprong uitbreiden zou je zeggen, maar niets was minder waar.

Er waren kansen en mogelijkheden genoeg voor een fikse afstraffing, maar kansen werden gemist, de honger naar eigen succes bleek te sterk en de organisatie was af en toe zoekende. De bezoekers wisselden aanvallend, er kwam meer druk op de achterhoede van de gastheren te staan en als je de kansen dan zelf niet maakt dan is daar ineens de aansluitingstreffer. Niet eens uit een goedlopende aanval, maar de thuisclub stond er bij en keek er naar en werd het dan toch nog billenknijpen. 

De druk werd nog meer opgevoerd. De thuisclub kon niet van de geboden ruimte profiteren en in de laatste minuut was de gelijkmaker bijna een feit, maar gelukkig voor iedereen met een geel-blauw hart ging deze inzet hoog over. Vlak daarna floot de man in het zwart voor het einde van de wedstrijd en was daar de verdiende, maar uiteindelijk toch zwaarbevochte zege. Toen de uitslagen van de andere wedstrijden binnendruppelden ging de zon ineens weer schijnen. Koploper Jos/Watergraafsmeer had verloren en nummer drie Velsen had gelijkgespeeld. Nog meer goed nieuws, want na de wedstrijd kwam er de mededeling dat een van de sterktehouders van dit seizoen, Younes Seghrouchni, ook volgend seizoen in het geel-blauw van FC Boshuizen te bewonderen is.

,,Op het bord had ik voor de wedstrijd in het rood één woord gezet en dat was winnen. De manier waarop is natuurlijk ook belangrijk, maar drie punten is voor mij op dit moment het allerbelangrijkste en dat hebben we gedaan. In de heenwedstrijd verloren we door met name onderschatting en gebrek aan concentratie, en dat hebben we vandaag goed opgepakt. We verzuimen een grotere uitslag neer te zetten door vooral het maken van verkeerde keuzes en daar gaan we mee aan de slag”, aldus trainer IJzendoorn. 

FC Boshuizen – Zeeburgia 2-1 (1-0) 1-0 Koeiman, 2-0 Sinteur, 2-1 Zeeburgia. Scheidsrechter Jung. Toeschouwers 80.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Seghrouchni, Nomen, Owel, Koeiman (Adsalmis), Sinteur, Zenzen (Boutachekourt), Neuteboom, Pisas, Van Gils.

Opstelling Zeeburgia : Pacuku, Bruijn, Fernandes, Moestalam, Fairouz, Echahbouni, Milton, Ouardani, Pengel, Plettenberg, Antwi.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*