Winnend FC Boshuizen heeft nu beste papieren

Eerste klasse A (West I, zondag)- FC Boshuizen heeft medekoploper JOS/Watergraafsmeer met 3-1 teruggewezen. De Amsterdamse ploeg, lange tijd de lijstaanvoerder maar na de winterstop hortend en stotend, heeft nu drie punten minder dan de Leidenaren. Velsen won wel en is de nieuwe nummer twee op een punt van de formatie van Marcel IJzendoorn.

Toppers vallen nog wel eens tegen, maar daar was aan de Boshuizerkade geen sprake van. De gretigheid van de thuisploeg in de eerste helft was een lust voor het oog en ging gepaard met zeer acceptabel voetbal. Op de 2-0 voorsprong halverwege was dan ook niets aan te merken. De hoofdstedelingen kwamen op veel fronten tekort en moesten na de pauze vol in de achtervolging.

Dat laatste gebeurde ook. Nu moest FC Boshuizen opeens alle zeilen bij zetten om de voorsprong vast te houden. ,,Dat we een halfuur moesten verdedigen is helemaal niet erg. Dat hoort er ook bij om een wedstrijd over de streep te trekken. Ik vind niet dat zij kans op kans stapelden, maar we waren vaak wel te onrustig aan de bal. Er lag veel ruimte door hun speelwijze, maar door slordigheden en af en toe paniek konden we daar niet van profiteren. Toch vind ik dat we na de rust op de been zijn gebleven. De gelukkige 3-1 werkte wel bevrijdend, maar over het geheel genomen hebben we niets gestolen”, zo meende de Leidse trainer.

IJzendoorn sprak geen wartaal en zeker op basis van de verrichtingen in de eerste helft verdiende FC Boshuizen de koppositie. De Leidse ploeg haalt dit seizoen tevens regelmatig een niveau die maakt dat er om het kampioenschap wordt gestreden. Door het ijs zakten de blauwgelen zelden en het geloof is er na deze kraker niet minder op geworden dat het goed kan aflopen.

Al na twee minuten kwam Frank van Gils oog in oog te staan met de Amsterdamse sluitpost, maar de middenvelder kreeg de bal niet genoeg omhoog om af te ronden. Acht minuten later was het wel raak. Gerson Pisas wordt steeds belangrijker als puntspeler en voegde nog maar eens een treffer aan zijn totaal toe. Helaas moest de aanvaller later in de eerste helft wel afhaken met een hamstringblessure. Volgende week lijkt de spits sowieso niet te kunnen spelen en Mo Zenzen en Ismael Adsalmis zullen dan geschorst zijn voor de uitwedstrijd bij Zaanlandia. Voordat de snelle Pisas eraf moest, was het al wel 2-0. Van Gils punterde binnen. De thuisploeg kwam eerder in de buurt van de 3-0 dan JOS op 2-1 voor de pauze.

De tweede helft verliep dus bepaald anders en de FC wankelde een tijdje alvorens Malcolm Esajas de aansluitingstreffer voor zich opeiste. Een zware eindfase leek aan te breken, maar Sohrab Safi zorgde voor de bevrijdende treffer. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en dat beetje fortuin had de Leidse ploeg nodig om definitief te overleven.

FC Boshuizen-JOS/Watergraafsmeer 3-1 (2-0). 10. Pisas 1-0, 13. Van Gils 2-0, 75. Esajas 2-1, 80. Safi 3-1. Scheidsrechter: De Waal. Toeschouwers: 225.

FC Boshuizen: Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Seghrouchni, Van Gils, Safi (84.Uwimana), Sinteur (88.Voinov), Pisas (27. Koeiman), Adsalmis.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*