Voorbeschouwing eerste klasse B (zondag): twee duels voor FC Boshuizen

Er staan twee wedstrijden op de kalender voor de Leidenaren. Tegen opponenten die dit seizoen van uitersten zijn. Eerst de uitwedstrijd tegen de onbetwiste hekkensluiter Delft en drie dagen later op eigen bodem tegen de vrijwel zekere kampioen Unitas. Donderdag is het zaak om de geflatteerde 1-5 nederlaag van afgelopen zondag tegen Nieuwerkerk opzij te schuiven en de drie punten pakken die nodig zijn om definitief opgelucht adem te halen na een hoofdzakelijk verloren seizoen.

Op Hemelvaartsdag niet met vriendin of moeder de vrouw van andere geneugten des levens genieten maar ‘gewoon’ aan de bak om achterstallig onderhoud weg te werken. Dus op naar Delft om één van de plaatselijke voetbalclubs te bestrijden. Thuis was het een makkie en werd Delft met 6-2 over de  Leidse knie gelegd. Het klinkt misschien een beetje oubollig maar van onderschatting zal toch geen sprake mogen zijn? Gewoon de dingen doen die van het team worden verwacht en de drie punten mee naar huis nemen. Delft won dit seizoen pas eenmaal. Dat was wel in een thuiswedstrijd tegen Poortugaal. De zoete smaak daarvan is echter al lang en breed vertrokken, want die driepunter werd eind november 2017 geboekt.

Heel anders liggen de zaken als aanstaande zondag de ongenaakbare koploper Unitas op bezoek komt. Een team met slechts één nederlaag aan de broek en ook ‘maar’ tien doelpunten tegen. Het duidt op overmacht. Als de mannen van de na dit seizoen afscheid nemende trainer Jasper de Muijnck hem nog een vervroegde afscheidsattentie willen aanbieden zou dit heel mooi zijn in de vorm van een overwinning. De uitbeurt werd met 5-2 verloren ,maar die cijfers zijn enigszins vertekend omdat blauw-geel toch een goede wedstrijd speelde. Hoe een en ander zich aan de kade af gaat spelen is mede afhankelijk van de uitslag Hoogland-Unitas die ook op Hemelvaartsdag wordt afgewerkt. Wint Unitas van de directe concurrent dan kan het de kampioensvlag hijsen. Weet de thuisclub het nog even uit te stellen dan kan het team uit Gorinchem eventueel aan de kade kampioen worden. Als de FC uit bij Delft wint en het zich veilig weet kan het vrijuit voetballen. Het is dus allemaal nog even als, als. Na donderdag is alles helder. Voor de sfeer en het prestige zou het leuker zijn als Unitas aan de kade nog moet knokken en er een leuke pot voetbal op de mat wordt gelegd. Een stuntje van de thuisclub? Niets is onmogelijk in het onvoorspelbare spelletje dat voetballen nog immer is..

Tekst: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*