• FC Boshuizen maakte zaterdag bekend een opvolger te hebben gevonden voor de aan het eind van dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer Marcel IJzendoorn.

  Roberto Escudero, de huidige oefenmeester van Lugdunum, wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer bij FC Boshuizen. Escudero wordt dan de opvolger van Marcel IJzendoorn, die recent bekend maakte de Leidse club aan het eind van deze voetbaljaargang te gaan verlaten.

  Escudero, eerder werkzaam als hoofdtrainer bij GHC en FC Rijnland, is overigens geen onbekende voor de Boshuizerkadeclub, de Leidenaar kwam in het verleden ook als speler voor de zondag eersteklasser uit.

  De Leidse vereniging sloot een overeenkomst met Roberto Escudero, die momenteel stadgenoot Lugdunum onder zijn hoede heeft. De Leidenaar tekent een contract voor één jaar bij de blauw-gelen, waarbij beide partijen de intentie hebben om voor langere tijd met elkaar door te gaan.

  Dat FC Boshuizen uiteindelijk bij de 34-jarige Escudero uitkwam, kan nauwelijks een verrassing worden genoemd. Escudero, oud–speler van de Boshuizerkadeclub, behaalde recent zijn UEFA A-diploma (het vroegere TC1) en liet zijn huidige werkgever, derdeklasser Lugdunum, al vorig kalenderjaar weten op zoek te gaan naar een club die op een hoger niveau acteert. Die uitdaging vond Escudero dus bij FC Boshuizen, dit seizoen uitkomend in de zondag eerste klasse.

  Escudero:,, Het is mooi om straks weer terug te zijn bij FC Boshuizen. Ik heb warme herinneringen aan de club. Als speler heb ik op de Boshuizerkade (toen nog op het voormalige LFC-terrein, SN) een goede tijd gehad en hoop hier straks ook als trainer succesvol te kunnen zijn.”

  De start van de trainersloopbaan van Escudero ging trouwens bepaald niet over rozen. Escudero was net aangesteld als nieuwbakken trainer van GHC, toen vlak voor het begin van de competitie bekend werd gemaakt dat de Vlietclub opgeheven zou gaan worden. Trainer en spelers waren vervolgens vrij om alsnog overschrijving  naar een andere club aan te vragen. Escudero en een deel van de GHC-spelersgroep vond vervolgens onderdak bij de zaterdagtak van FC Rijnland. In plaats van een tweedeklasser had Escudero dus plots een vierdeklasser onder zijn hoede.

  Vervolgend:,, Tsja, dat was natuurlijk niet de start waar je als trainer op hoopt, maar achteraf kan ik zeggen dat het voor mij een heel leerzame periode is geweest. Hoe je in de praktijk als beginnend trainer moet omgaan met de uitdagingen die dan op je op pad komen, leer je niet op een trainerscursus.”

  Na zijn FC Rijnland-tijd was Escudero ook nog even actief als speler bij Lugdunum,om vervolgens begin vorig seizoen hoofdtrainer bij de Kikkerpolderploeg te worden. Met ingang van de volgende voetbaljaargang is Escudero weer terug op de plek, waar hij ooit als F-pupil van Leidsche Boys zijn eerste stappen om een voetbalveld zette. Over zijn ambities met FC Boshuizen is Escudero helder.

  Escudero: ,, FC Boshuizen staat al jaren synoniem voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal en ook voor volgend seizoen is de doelstelling om spektakel te brengen. Het zou mooi zijn als de Leidse voetballiefhebber wat vaker de weg naar de Boshuizerkade weet te vinden, want voor de fijnproever is het hier regelmatig genieten langs de lijn’’, aldus de studiecoach van het MBO Rijnland.

  Nu er duidelijkheid is rondom het vervolg van zijn trainersloopbaan, gaat de focus van Escudero weer op Lugdunum. De derdeklasser draait een prima seizoen en staat momenteel op de derde plaats. ,,De spelersgroep heeft de ambitie uitgesproken om de tweede periode te pakken en wie weet wat daarna nog mogelijk is’’, aldus Escudero tot besluit.