Uitstekende eerste helft brengt FC Boshuizen de zege

Eerste klasse A, West I (zondag)-Het is vrijwel zeker dat de Leidenaren met JOS/Watergraafsmeer en Velsen gaan uitmaken wie als kampioen rechtstreeks naar de hoofdklasse promoveert. Het gat met de nummer 4 en tevens tegenstander van zondagmiddag, FC Uitgeest, was voor de wedstrijden reeds 7 punten en een overwinning van de mannen van trainer Marcel IJzendoorn zou het verschil op 10 punten brengen. Na een uitstekende eerste helft en een geenszins geflatteerde 0-3 bij rust werd het na een matige tweede helft uiteindelijk 1-3 en lijkt een plek in de top drie inmiddels een zekerheid. Het werd nog een mooiere zondag want koploper Velsen verloor met 0-1 waardoor FC Boshuizen nu gedeeld koploper is met JOS/Watergraafsmeer en laat die ploeg nou net de tegenstander van volgende week zijn.

Enkele weken geleden pakte Uitgeest in Leiden de tweede periodetitel. De ploeg kwam destijds voor een punt en dat bleek uiteindelijk ook genoeg. Door de soap rond AGB, het opstellen van een ongerechtige speler waardoor zeer waarschijnlijk acht wedstrijden overgespeeld moeten worden, zijn ze die periode (voorlopig) kwijt en lijkt de stand in de rangschikking ineens weer van belang.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de sterk leidende scheidsrechter Straver waren de bezoekers de bovenliggende partij. De thuisclub zakte in, de bezoekers mochten het spel maken en waren ook feller in de duels. Veel tweede ballen waren voor de Kadebewoners en de gastheer stond erbij en keek ernaar. Na een individuele actie vond Ismael Adsalmi na een paar minuten spelen al de verre hoek. Halverwege de eerste helft schoot Sohrab Safi onberispelijk een penalty binnen en in de laatste minuut van de eerste helft bracht Gerson Pisas het verschil op drie. De gastheren konden hier bar weinig tegenover zetten. Een paar minuten voor de rust moest keeper Jean Marc Antersijn gestrekt naar de hoek om een bal uit het doel te boksen, maar dat was het dan ook wel. FC Boshuizen was op alle fronten beter en speelde misschien wel de beste 45 minuten van deze competitie.

De tweede helft ging Uitgeest opportunistischer voetballen en daar hadden de bezoekers het wat moeilijker mee. Ook gaf een aantal spelers niet meer thuis en werd er slecht gebruik gemaakt van de ruimte die er lag in de omschakeling. Na de 1-3 rook de thuisclub bloed maar uiteindelijk bleef de Leidse ploeg redelijk makkelijk overeind en kon er weer een driepunter worden bijgeschreven. De laatste fase van de wedstrijd moesten de bezoekers het overigens zonder keeper Anstersijn doen. Bij een hoekschop werd hij boven zijn oog geraakt met een gat in de wenkbrauw tot gevolg.

,,Ik voel dat er in het team een soort van onoverwinnelijkheid groeit, en er komen nog een aantal mooie potjes aan dus laten we dat gevoel met zijn allen vasthouden. In de eerste helft speelden we fantastisch. De tweede helft was een stuk minder maar de drie punten gaan mee terug naar Leiden en dat is het belangrijkste. Die mindere tweede helft houdt ons ook gelijk weer scherp naar de wedstrijd van volgende week toe en de rest van het programma dus dat hoeft helemaal niet zo verkeerd te zijn”, aldus oermens Michael Owel. Het is inmiddels zeker dat de linker centrale verdediger ook volgend seizoen in het geel-blauw te bewonderen is, belangstelling van een aantal Bollenstreekclubs heeft hij naast zich neergelegd. ,,Ik was het plezier in het voetbal kwijt geraakt en die heb ik bij FC Boshuizen teruggevonden en ik heb het gevoel dat ik hier nog niet klaar ben.”

De winnende trainer Marcel IJzendoorn zag zijn ploeg misschien wel de beste eerste helft van het seizoen spelen, maar vond het verval in de tweede helft wel erg groot. ,,Van de eerste helft hebben we genoten op de bank, echter merkte ik in de rust al dat het allemaal wat te vrijblijvend werd en maakten we het onszelf in de tweede helft nog onnodig moeilijk.”

FC Boshuizen lijkt klaar voor de kraker van volgende week tegen medekoploper JOS/ Watergraafsmeer. Een wedstrijd die, ook gezien het (eerder) vertoonde spel, veel publiek verdient waarbij ook de derde helft weer heel gezellig zal zijn met vermaak en vertier. Komt dat zien, komt dat zien.

FC Uitgeest – FC Boshuizen 1-3 (0-3). Adsalmis 0-1, Safi 0-2, Pisas 0-3, 1-3. Scheidsrechter: Straver. Toeschouwers: 130.

Opstelling FC Uitgeest : Bleeker, Idema, Vrouwe, Brouwer, De Wit, Putter, Duijn, Hamaker, Dekker, Olgers, Half.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Sinteur, Pisas, Safi, Seghrouchni, Adsalmis, Van Gils.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*