• Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen wachtte met smart op de eerste overwinning van het seizoen. Die kwam er op 11 oktober en op de winst van de Leidenaren was niets af te dwingen. DHC werd in eigen huis naar een 1-4 nederlaag gespeeld.

  Ook aan de Brasserskade waren de omstandigheden naargeestig. Weliswaar was er geen sprake van hetzelfde hondenweer als een dag eerder, maar het was wel een koude en kale bedoening. De reden daarvan is bekend. De zwaar vervallen tribune stamt nog uit tijden van weleer, maar vormde nu het trieste decor voor de twee ploegen die aan het begin zoekende waren.

  Na een minuut of zes raakte DHC wel de lat, maar dat moment werd afgefloten vanwege buitenspel. Aan de overzijde probeerde Mohammed Maatoug het een keer vrijstaand vanuit de tweede lijn. Zijn poging belandde op het dak van het doel. FC Boshuizen werd gaandeweg de ploeg met meer balbezit en dreiging en dat leverde na ruim vijfentwintig minuten de voorsprong op. Frank van Gils ging de zestien in en werd daar omver geschoffeld. Met enige moeite prikte Gerson Pisas de 0-1 binnen.

  Daarna volgde er gevaar via Jason Dasburg en Pisas, maar de aanvallers waren niet scherp en koelbloedig genoeg. Zeven minuten voor de pauze had de formatie van Roberto Escudero de 0-2 moeten maken. De nummer zeven, Pisas, ontdeed zich netjes van zijn bewaker, kwam op de achterlijn uit en zocht en medespeler om de bal in te lopen. Zijn passje bereikte evenwel geen medespeler.

  Van DHC had FC Boshuizen voor de pauze weinig vernomen, maar dat veranderde een niet al te lange fase na de onderbreking. Rafanello Elshot kon een voorzet er niet uithalen en Omar Hamdi was zo ongelukkig om tegen de bal aan te lopen. De 1-1 viel eigenlijk uit de lucht, maar maakte wel dat de thuisploeg meer geloof kreeg om de Leidse ploeg pijn te doen. Die gedachte leverde wel meer ruimte op voor de bezoekers en daaruit had de 1-2 kunnen voortkomen. De sterk ingevallen Adam Atif bediende Mo Zenzen, die met een schot het zijnet raakte. Een lage schuiver had wellicht meer succes opgeleverd, want er is altijd wel een verdedigend been in de buurt om de bal een wending te geven.

  Op het uur spelen kreeg DHC, met overigens ex-Boshuizen speler Jerone Goodett in de gelederen, ook nog een kans, die voor de tweede keer bijna werd binnen gewerkt door Hamdi, die nu echter met de schrik vrij kwam. De 2-1 zou ook onverdiend zijn geweest daar de FC toch echt het betere voetbal liet zien over vrijwel de gehele wedstrijd. Pisas stuitte nog een keer op de doelman, maar even later profiteerde Van Gils van defensieve onoplettendheid bij DHC: 1-2.

  Daarna werd het kortstondig even grimmiger, maar FC Boshuizen hield het koppie erbij en demarreerde in de slotfase zakelijk weg naar 1-4. De 1-3 kwam weer op naam van Van Gils, waarbij Pisas bedankt mocht worden voor het voorwerk. Van Gils stond vervolgens aan de basis van de laatste treffer die voor rekening kwam van de ook sterk ingevallen Shabani Rajabu.

  FC Boshuizen had geen dijk van een wedstrijd gespeeld want gedurende de negentig minuten was er regelmatig slordig omgegaan met balbezit. DHC was echter niet bij machte de regie in handen te nemen en was over het geheel genomen sowieso de onderliggende partij. Met dit resultaat kan de FC verder. Ook met de wetenschap dat Martin van Eeuwijk naar alle waarschijnlijkheid binnenkort weer aansluit. Tevens meldde de Leidse club dat er nog een spits overkomt van Spijkenisse. Het zal Escudero enkel nog maar meer keuze gaan geven.

  Basisopstelling DHC: Hasper, Speelman, Van Emmerink, Van Roon, Otten, Van de Kraaij, Romeijn, De Lange, Luiten, Goodett, Nauman.

  Basisopstelling FC Boshuizen: Zlaouia, Zenzen, Hamdi, Libbenga, Elshot, Maatoug, Van Gils, Steenvoorden, Ortega, Pisas, Dasburg.

  Met dank aan Leiden Amateur Voetbal


  Foto’s: met dank aan Aad van der Knaap (Haaglandenvoetbal.nl)