• De voortekenen zagen er goed uit voor FC Boshuizen. De oefen-en bekerperiode was doorgaans prima verlopen en die lijn zou doorgetrokken worden in competitieverband. CVV Zwervers stak daar echter met een 3-0 zege een stokje voor en dat mocht de Leidse ploeg zichzelf aanrekenen. Martin van Eeuwijk in het bijzonder.

  CVV opereerde zoals Escudero had verwacht. ,,Zij zouden gaan inzakken en de linies compact houden. Wij zouden het spel mogen maken en zij loeren op de uitbraak. Dat kwam volledig uit en daar zat dus de verrassing niet in. In de eerst helft kregen we ook zeker kansen en mogelijkheden om op voorsprong te komen. Lukt dat dan moet CVV meer komen. Door balverlies ontstond een strafschop tegen, maar met de 1-0 achterstand was er nog niets aan de hand. We speelden niet slecht namelijk.”

  Het probleem werd echter groter toen Van Eeuwijk zich liet gaan. In vier minuten tijd incasseerde de begenadigde voetballer twee gele kaarten. ,,Onder meer vanwege praten. Nee, daar was ik niet blij mee en de groep al evenzo niet. Het betekende dat we vijftig minuten met een man minder moesten spelen en daarmee hielp hij ons niet. Er gaat zeker een gesprek met hem komen, want Martin dupeert de ploeg op deze manier. Het gaat niet om het individu in deze sport. Het is een teamsport.”

  Escudero behield nog wel goede hoop op een resultaat op sportpark Couwenhoek. ,,Vanzelfsprekend zakten zij nog verder in en het werd voor ons moeilijker en moeilijker. Zo lang het verschil slechts een doelpuntje is, ga je niet zitten wanhopen. Ik moet zeggen dat zij wel gecontroleerd bleven spelen en de 2-0 en 3-0 kwamen voort uit prima uitbraken. Toch raakten wij tussendoor de paal en stonden we een keer oog in oog met hun doelman. Dus bij 2-1 had ik het nog niet geweten voor wat betreft hun winst.”

  FC Boshuizen stond dus met lege handen en de teleurstelling was groot in het Leidse. ,,Met tien man hebben we er in elk geval keihard voor gewerkt en dat vind ik wel een pluspunt. We krijgen nu met Den Hoorn en Olympia twee thuiswedstrijden en daarin kunnen we ons revancheren. Het is ook meteen een wake-up call. Soms ging het in de voorbereiding te makkelijk en we kregen nu te dealen met hele andere wetten. Het is een vervelende start, maar we weten ook waar het mee te maken heeft. We gaan met de borst vooruit en de kop omhoog op zoek naar eerherstel.”

  Basisopstelling FC Boshuizen: Lal, Zenzen, O.Hamdi, Suarez, Elshot, Van Gils, I.Hamdi, Maatoug, Bouhamed, Pisas, Van Eeuwijk.

  Foto’s: Eric van de Wijngaard

  Met dank aan Leiden Amateur Voetbal