Nieuws

Overwinning ontglipt FC Boshuizen (zo) in slotminuten

18 oktober 2021

Eerste klasse B (zondag)- Het is nog niet het seizoen van FC Boshuizen. Zowel tegen Hillegersberg als DHC waren de Leidenaars de betere ploeg, maar aan het eind van beide wedstrijden stond de ploeg met lege handen. Een gebrek aan scorend vermogen of daadkracht voor het doel kan men als oorzaken aanwijzen. Tegen Unitas ’30 leek het team van trainer Roberto Escudero een tweede zege te gaan binnenhalen, toen het ook daar weer misging….

,,Tot drie minuten voor tijd stonden we met 1-2 voor en volkomen terecht”, zegt Frank van Gils (op archieffoto). Toch moesten we weer genoegen nemen met een gelijkspel, omdat zij een vrije trap raak schoten. Gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd hadden wij met drie punten naar huis moeten gaan.”

De tegenstander uit Etten-Leur had een paar aardige resultaten neergezet en had in drie wedstrijden maar liefst elf keer gescoord. Van Gils: ,,Ik vond ze eerlijk gezegd niet zo sterk en er liepen voor zover ik kon zien geen echte topspitsen rond. Fysiek waren ze sterker, voetballend zeker niet.”

Daar ligt misschien ook een pijnpunt voor de Leidse ploeg die het in duels en kopkracht achterin het nog wel eens moet afleggen in de eerste klasse B. ,,Dat is niet onmogelijk, maar als je ziet hoe vandaag Mo Matoug weer speelt, dan speelt lengte niet altijd een rol. Hij is niet groot, maar speelde vandaag weer een sterke partij.”

Een andere speler die in positieve zin opviel was opnieuw Ahmed Vandi. ,,Een klassespits, die aan minieme kansjes genoeg heeft”, weet Van Gils. Daar is geen speld tussen te krijgen: hij maakte alle vijf de doelpunten voor geel-blauw dit seizoen. FC Boshuizen is zo wel heel afhankelijk van een speler. Van Gils heeft goede hoop dat het zondag eindelijk weer een zege wordt: ,,We moeten wel om hoog te kunnen eindigen. En het gaat ons lukken ook.”

Trainer Escudero: ,,Helaas moet ik ook het verhaal herhalen. We belonen onszelf niet. Bij een 1-2 voorsprong kregen we in de 1 op 1 dé kans op een marge van twee. Dan is het wel gespeeld. Wel moet ik zo eerlijk zijn om te stellen dat we in de slotfase, voor de gelijkmaker, een paar keer gered zijn door Mo (hamed Ben Zlaouia). Vervelend is dat we wederom met tien man zijn geëindigd (twee keer geel). Dat betekent dat je elke week weer moet schuiven. Dat is onnodig en zal er uit moeten. Echt, we spelen niet slecht maar we laten tot dusverre teveel punten liggen. Hierdoor raken we achterop en dat is doodzonde.”

De trainer in Leidse dienst had wel genoten van de drukte bij de wedstrijd. ,,In Brabant lopen ze nog uit voor dit soort wedstrijden. Dat is natuurlijk veel leuker dan dat je voor een handje vol mensen speelt. Helaas hebben wij weinig aanhangers. Hopelijk komen de mensen binnenkort wel eens bij ons kijken.”

Unitas’30- FC Boshuizen 2-2. Doelpunten FC Boshuizen: Vandi 2. Doelpunten Unitas: Ben Omar, Barendse.

Bron: Leiden Amateur Voetbal