• Eerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen is iets meer achterop geraakt ten opzichte van koploper TOGB, dat de overwinning in de laatste tellen pakte tegen DHC. De Leidenaren kwamen op eigen veld wel tweemaal op voorsprong, maar even zo vaak kwam Olympia op gelijke hoogte (2-2). Het evenwicht in de score was ook wel te pruimen voor trainer Marcel IJzendoorn.

  ,,Wel vind ik dat we in de eerste helft wat goals hadden moeten maken gezien de kansenverhouding. Na de rust was er meer evenwicht en ik ben de mening ook toegedaan dat er niets mis was met de spelopvatting van de gasten. Al met al geef ik mijn ploeg alsnog een zeven want ik heb zeker de goede wil gezien om deze pot uit het vuur te slepen.”

  Die bewering over de Leidse gedrevenheid klopte alleszins, maar de bescheiden middenmoter liet weldegelijk ook van zich spreken aan de Boshuizerkade. ,,Tegen FC Boshuizen, wat gezien wordt als een hoogvlieger, willen alle ploegen net een stap harder lopen. In deze klasse win je niet zomaar even en in die zin moeten we tevreden zijn met veertien punten uit de laatste zes duels. Wanneer we dit jaar goed kunnen afsluiten tegen Spartaan’20, ook bepaald geen ’weggooiploeg’, staan we er goed bij en van daaruit gaan we zien wat er straks te halen valt.”

  Hoewel FC Boshuizen niet het hoge niveau haalde van de voorgaande weken in de wedstrijden tegen ploegen die eveneens op gaan voor de prijzen konden er genoeg kansen worden genoteerd. Vooral Tommy Sinteur dook regelmatig op in de zestien, maar de ex-speler van RCL miste enig fortuin in de afwerking. Ook Gerson Pisas kwam in scoringspositie, maar de grootste kans was toch weggelegd aan de andere kant voor Mohamed Belali, die een gelost schot van dichtbij vervolgens naast het verlaten doel schoof. De ploeg uit Gouda kreeg daarnaast nog wel wat mogelijkheden en liet zich zeker niet afbluffen. Dani Swets schoot over na een vlot lopende aanval en dezelfde speler liep een keer weg uit de rug van Sjoerd Winkelman, maar dat resulteerde uiteindelijk in slechts een hoekschop.

  Pas na rust werd er echter gescoord in de ontmoeting, die zeker na rust over en weer ging. Kort na rust bediende Michael Owel Pisas, waarbij de defensie van de roodzwarten bepaald niet alert oogde. Hamza Mehrach schatte een kwartier later een steekbal van Jesse Branderhorst op waarde en pal daarop redde Dennis Hendriks op een grote kans van Swets die plotsklaps in vrije positie opdook. Via een fraaie treffer van Ismail Adsalmis, kappen en draaien en met links gedecideerd uit halen, kwam er toch weer een voorsprong voor de nummer twee van de ranglijst, maar nu had Olympia nog minder tijd nodig om weer in balans te komen (2-2). Soefian de Koning nam een vrije trap die door Hendriks nog kon worden verwerkt, maar de Leidse verdedigers stonden te slapen waardoor Mehrach weer kon scoren. ,,Gemaakte afspraken bij vrije trappen tegen werden niet nagekomen en dat kost je dan twee punten”, mokte IJzendoorn.

  Beide ploegen probeerden de winst er vervolgens nog uit te slepen, maar het bleef bij de vier doelpunten. Niet het resultaat waarop werd gehoopt voor de favoriet, maar IJzendoorn wilde na afloop wel realistisch blijven. ,,Niet lang geleden stonden we nog op plek tien dus we hebben gewoonweg een goede reeks neergezet.”

  Opvallend was dat de Leiderdorpse trainer niet wisselde. ,,Ik heb zat goede spelers op de bank zitten, maar ik had het idee dat het lastig in vallen zou zijn in deze pot. Het ging op en neer en dan is het niet eenvoudig voor een speler om het op te pikken.”

  FC Boshuizen-Olympia 2-2 (0-0). 47. Pisas 1-0, 60. Mehrach 1-1, 67. Adsalmis 2-1, 74. Mehrach 2-2.

  FC Boshuizen: Hendriks, Boutachekourt, Neuteboom, Winkelman, Owel, Safi, Seghrouchni, Sinteur, Pisas, Bekooij, Adsalmis.

  Bron: Leiden Amateur Voetbal