Marcel IJzendoorn: ,,We gaan geen Open Huis houden bij FC Boshuizen”

Voorbeschouwing- FC Boshuizen plaatste zich na de eerste twee speeldagen in de groepsfase van de districtsbeker al voor de volgende ronde. Oliveo en Foreholte werden geklopt. Vooral tegen de Voorhouters speelden de Leidenaren fris van de lever en Marcel IJzendoorn, de nieuwe trainer aan de Leidse kade, kreeg al wat complimenten om de oren. ,,Mijn broer, die voor geen meter op mij lijkt en zo niet werd herkend, en zoon waren erbij en zij vingen positieve geluiden op van belangstellenden. De oud-voorzitter van VNA, Den Hoed, had aangegeven dat hij de ploeg vorig seizoen niet zo leuk had zien voetballen. Da’s natuurlijk leuk om te horen, maar rijk rekenen doen we ons zeker nog niet hier. Vorig seizoen las ik ook regelmatig dat er leuk werd gespeeld, maar er werden wel ruimschoots zestig goals geïncasseerd. Dat impliceert dat je er dan telkens zelf vier moet maken en dat gaat natuurlijk niet lukken. Dus ja, leuk en aanvallend voetbal predik ik ook. Het moet echter wel kunnen. Als we tachtig minuten moeten verdedigen, maar we winnen wel dan telt dat uiteindelijk.”

Ofwel, IJzendoorn heeft een duidelijke mening en ventileert deze in een gesprek over de eerste zes weken bij de club. Vanzelfsprekend wordt er in deze voorbeschouwing ook gekeken naar de competitie. FC Boshuizen is ingedeeld in West I en met een nieuwe trainer en grotendeels nieuwe selectie is het afwachten wat haalbaar is voor de blauw-gelen.

De in Leiderdorp woonachtige oefenmeester werd na zijn aanstelling geconfronteerd met teleurstellingen. Spelers die zouden komen, kwamen niet en spelers die zouden blijven…juist ja die vertrokken. ,,Dat noem ik geen teleurstellingen. Een speler gaat mee in het verhaal of niet. Geen enkele speler is groter dan een club. Er zijn spelers geweest die mij de hand hebben geschud, en vervolgens laten ze je staan. Triest, maar het is niet anders. In dat opzicht is een speler als Jesper Neuteboom een groot voorbeeld. Bij hem is ja ook echt ja en nee blijft nee. Een uitstervend ras. Als een speler niet komt of blijft heb ik hem niet dan mis ik hem niet ook want ik kan hem niet opstellen.”

Nadat de stofwolken waren opgetrokken had IJzendoorn een beeld van zijn groep en daar is hij mee aan de slag gegaan. ,,En dan kan ik vaststellen dat er zeker vooruitgang zit in de samenhang, de manier van spelen en de onderlinge banden. Tegenstanders als Ter Leede en Alphense Boys kwamen te vroeg. Wij waren toen net pas begonnen en die teams waren al veel verder. Die wedstrijden stonden al gepland voordat ik kwam. Daarna ging het beter en beter en tegen Foreholte heb ik zelf ook prima voetbal gezien. Natuurlijk, het kan nog beter. Dat lijkt me echter niet meer dan vanzelfsprekend wanneer je net in september zit. Ik hoop dat we dit niveau elke week kunnen handhaven of verbeteren. De tegenstander kreeg een enkele kans en daar was ik nog het meest tevreden over. FC Boshuizen kreeg vorig seizoen teveel goals om de oren en daar ligt de eerste focus voor dit seizoen. Volgers zien in leuk voetbal vaak dat een team vol in de aanval gaat, maar een team moet ook defensief kunnen denken. Het is leuk als er flink wordt gescoord, maar als het geen punten oplevert heb je daar weinig aan. Voor een Open Huis moet je bij een makelaar zijn, niet bij FC Boshuizen.”

Sinds twee weken is de selectie van FC Boshuizen gesplitst. Voor FC Boshuizen 1 komen achttien spelers in aanmerking. ,,Zij krijgen nu de voorkeur, maar dat wil niet zeggen dat jongens uit 2 nu kansloos zijn. Na een mindere wedstrijd van een speler ga ik niet meteen ingrijpen, maar elke speler zal er wel rekening mee moeten houden dat er concurrentie is. Het is uitermate positief dat we als staf de voorbije weken konden werken met 30 tot 36 spelers. Iedereen heeft er zin in en het plezier spat er vanaf. Dat moeten we zien vast te houden. Ook als het straks minder weer wordt. Het is zaak dat het plezier en de scherpte blijft. Verder moeten we er een team van smeden. Een goed team is moeilijk te verslaan, ook al heeft dat team geen extreme kwaliteiten.”

J.l. zondag vielen vooral Ismael Adsalmis en Redouan Boutachekourt op. Eerstgenoemde scoorde de eerste treffer, terwijl de rechtsback een doelpunt op zijn naam bracht tegen Oliveo. ,,Redouan is eigenlijk een tweedejaars A, die nog bij O19 zou kunnen spelen. Hij doet het echter prima en grijpt zijn kansen. En zo hebben we wel meer spelers waar muziek in zit. Ook heeft de club drie keepers kunnen strikken, en er komt er waarschijnlijk nog eentje bij. Dat werkt nog beter op de trainingen. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden over de organisatie bij de club. Aanvankelijk had ik er wel een hard hoofd in, maar de basis staat en de staf bij 1 en 2 is prima ingevuld. Hier kunnen we verder mee en het doet de spelers zichtbaar goed.”

Het gros van de tegenstanders in West I is vrij onbekend. Zelfs voor de bevlogen IJzendoorn. ,,Ik zal mijn network moeten benutten om er achter te komen, maar de tegenstanders worden, desgewenst, ook bekeken. Met die informatie komen we een heel eind. Natuurlijk zie ik alle tegenstanders vooraf graag zelf, maar als trainer kan je je nu eenmaal niet vierendelen. Misschien is het juist wel interessant dat we clubs gaan tegenkomen, die onbekend zijn voor FC Boshuizen. Het zou ook meer publiek kunnen opleveren. Ik besef me echter ook dat dit in Leiden niet meer vanzelfsprekend is en dat het tijd kost om mensen aan je te binden die graag komen kijken. Aan ons om onszelf in elk geval op de kaart te zetten. Iedereen is welkom om zondags te komen kijken, hoewel de concurrentie van Fox Sports groot is. Daar hebben we nu eenmaal mee te dealen.”

Mutaties:

Gekomen: Younes Seghrouchni (Meerburg), Calvin Dreesde (Katwijk), Jean-Marc Antersijn (TEC), Tommy Sinteur (RCL), Redouan Boutachekourt (Alphense Boys), Rick van Gils (Oosterheem), Euclides Tavares Lopes (Jong Vitesse), Jesus Penate (Aruba, international),

Vertrokken: Mitchell Zandbergen (FC Rijnvogels), Joey Zandbergen (Valken’68), Mo Matooug (Lugdunum), Sepehr Safi (Teylingen), Mehmet Güngör (Quick), Brayan Caicedo Mosquera (Ter Leede), Giovanni Cairo (onbekend), Sean Armitage (Docos), Gellano Fortes Lopes (onbekend), Hakan Bayram (SJC), Baris Akdil (onbekend)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

23/09: Hoofddorp (uit)

30/09: LSVV (thuis)

07/10: AFC’34 (thuis)

Bron/tekst: http://www.leidenamateurvoetbal.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*