• De KNVB heeft besloten om vanaf komend seizoen geen teams met een ‘1’ uit te laten komen in de reserve categorie. Alleen als een ‘zogenoemd standaardteam’ wordt ingeschreven, dan kan de ‘1’ achter de clubnaam gebruikt worden.

    Er waren clubs die bijvoorbeeld op zondag met hun standaardteam speelden en op de zaterdag met een recreatief team voetbalde in een reserve klasse, maar met als teamnummer 1. Vanaf komend seizoen gaat zo’n team op de zaterdag verder als het ‘tweede elftal’. Mochten er meer teams zijn, dan schuiven die dus ook een nummer op. Om een voorbeeld te noemen. RKAVV speelde op zaterdag ‘recreatief voetbal’ in een reserve klasse, maar wel met RKAVV za 1. Dat wordt nu RKAVV za 2.

    Als je dus bijvoorbeeld met jouw vierde elftal in de reserve klasse speelt, kom je niet meer te spelen tegen een ‘zogenaamd 1e elftal’.

    Onder 23-team

    Een tweede aanpassing geldt bij clubs die gaan meedraaien in de Onder 23-competitie. Bij die clubs verdwijnt het ‘tweede elftal’. Dat wordt dus vervangen door het Onder-23-team. De rest van de senioren gaan verder onder het derde, vierde, etc. De Onder 23-teams gaan spelen op de zaterdag. Weer RKAVV als voorbeeld. De club gaat spelen in de Onder 23-competitie, het tweede team op zondag komt te vervallen en begint de telling bij RKAVV zo 3.

    © Haaglanden Voetbal