• De seniorencompetities in het amateurvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met vijfde klasse) worden dit seizoen niet meer hervat. Dit zegt de KNVB in reactie op de jongste coronabesluiten van het kabinet. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open.

    Geen promotie en degradatie onder de Tweede Divisie

    Het kabinet verlengde dinsdag 23 februari jl. grotendeels de bestaande maatregelen. Alleen is het vanaf 3 maart spelers tot 27 jaar toegestaan buiten te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd tot 18 jaar dat. Vanwege het afbreken van de competities vindt er geen promotie en degradatie plaats. De indeling voor het komende seizoen zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/2021.

    Het op de een of andere manier uitspelen van de competitie is uitgesloten besloot de KNVB. De spelers onder 27 mogen trainen. De voorbereidingstijd om met de hele selectie te trainen zal nu hoe dan ook te kort zijn. “De hele groep heeft zeker een maand, vijf weken van gezamenlijke training nodig. Dat zit er niet meer in. Misschien zijn er regionaal nog mogelijkheden, maar laten we ons anders richten op een mooi seizoen 2021-2022.”

    De KNVB bepaalde eerder voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april aan te houden en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden van ongeveer een maand. Trainen zonder beperkingen zou daarvoor in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

    Leidsch Dagblad 25 februari 2021