Nieuws

Kickers´69-FC Boshuizen (za) haalt het einde niet

17 oktober 2021

Vierde klasse A (zaterdag)- De wedstrijd Kickers´69 tegen FC Boshuizen werd gespeeld in frisse zonnige weersomstandigheden. Het duel leek op 0-0 af te stevenen, maar in de extra tijd ging het compleet mis bij een toegekende treffer van de thuisploeg.

Beide ploegen kregen weinig kansen. Optisch was Kickers´69 over de gehele wedstrijd gezien beter omdat ze meer kansen kregen. FC Boshuizen herbergt meer technisch vaardige spelers, maar het vormt nog geen team. Veel gemopper op elkaar kon geconstateerd worden bij FC Boshuizen, wat niet bevorderlijk voor een te leveren prestatie is en niet leuk om aan te horen voor het publiek. De eerste helft was van beide ploegen al met al heel erg rommelig en het aanzien nauwelijks waard was.

De spelers en de toeschouwers hoopten dat het een goede 2e helft zou worden maar het bleef onnauwkeurig en wat ook niet hielp was dat de man die de wedstrijd in goede banen moest leiden niet altijd juiste beslissingen nam. Leidenaar Roger Gordon moest kort na rust inrukken met een rode kaart. Daarna kon de scheidsrechter niets meer goed doen in de ogen van de gasten.

In de tweede helft werden ook de spaarzame kansen die er waren verprutst en zo is te verklaren is dat beide ploegen zo laag staan op de ranglijst en als het zo doorgaat moeten vrezen voor de nieuw te in voeren vijfde klasse komend seizoen. Want alle teams die op de 11 t/m 14e plaats eindigen dit seizoen degraderen naar de kelder van het amateurvoetbal.

Bron: Leiden Amateur Voetbal