Heldhaftig optreden van FC Boshuizen bij competitiestart

Eerste klasse (zondag)- Sjoerd Winkelman stond er in de rust beteuterd bij voor de deur van de toegang tot de kleedkamers. De linksback werd na een kwartier heengezonden na een vermeende slaande beweging aan het adres van Lars van Rijn van Hoofddorp. ,,Ik maakte me breed in een duel en het klopt dat ik met een arm de speler raakte. Er was echter nul intentie om de speler bewust te raken. Ik ben verre van een baldadige speler. Ik hoop en mag aannemen dat we bij een verweerschrift worden gesteund door hun trainer. Het gebeurde niet ver voor zijn neus en hij moet hebben kunnen zien dat dit een rode kaart onwaardig was. Ik baal hier enorm van, want het team moet er nog harder aan trekken.”

De lezing van Winkelman was te begrijpen en na afloop was de hamvraag welke code er zou worden meegegeven voor de overtreding. Dat bleek ‘3’ te zijn en dus zal FC Boshuizen een week of 3 zonder Winkelman moeten spelen. Dat zal dan wel gebeuren in de wetenschap dat de eerste drie punten al binnen zijn. De Leidse ploeg kwam namelijk na het incident op voorsprong en de thuisploeg bleek in het vervolg van de wedstrijd niet bij machte om doelman Jean Marc Antersijn en de zijnen te kloppen. En dat had dan weer alles te maken met de dadendrang van de formatie van Marcel IJzendoorn. De discipline was groot en de wil om elkaar te willen en blijven helpen zo niet nog groter. Daar verdiende FC Boshuizen een grote pluim voor. Het is in het verleden wel eens anders geweest bij de blauw-gelen.

Terug naar de start. Die was rommelig en er gebeurde amper iets om te vermelden. Of het moet zijn dat door de regen het veld meer snelheid mee kreeg, en dat was niet in het voordeel van de beide teams. De bal werd telkens snel ingeleverd en het oogde onsamenhangend. Na de uitsluiting van Winkelman, waarbij de Leidse volgers de beslissing van geen kant begrepen of minimaal als een erg zware straf beoordeelden, kreeg FC Boshuizen de eerste kans. Ismael Adsalmis had een heerlijke bal over de verdediging in petto, maar spits Gerson Pisas kon de bal niet aannemen. Hoewel FC Boshuizen even moest zoeken naar de nieuwe organisatie was er geen sprake van een ingravende tactiek. Waar de Leidenaren konden prikken, werd dat niet nagelaten. Iets na halverwege de eerste helft kreeg Hoofddorp ook de eerste serieuze mogelijkheid te scoren. Mohamed Chih bracht de bal in vanaf randje zestien en de bonkige spits Kobina Plange verlengde de bal kort voor de neus van Antersijn, die met de schrik vrij kwam.

Rond de veertigste minuut kregen de gasten de eerste hoekschop en zoals gewoonlijk werd Jesper Neuteboom naar de aanvalslinie gedirigeerd om ‘oorlog te maken’. Nog voordat de kopspecialist de oversteek had gemaakt, was het al 0-1. De snel en kort genomen corner werd opgepikt door Adsalmis en met een droge knal werd Jan Ziere verrast. Nog geen minuut later had FC Boshuizen de voorsprong kunnen uitbreiden. Met een fraaie lichaamsbeweging zette Pisas zichzelf vrij voor de doelman van de Hoofddorpers. De sluitpost viel op de grond en was al geklopt, maar de spits kreeg het voor elkaar om enkel de buitenkant van de paal te raken. Ongeloof heerste bij IJzendoorn en de stafleden, maar dat nam niet weg dat de voorsprong wel in tact bleef voor de doelwisseling.

In de tweede helft kwam Hoofddorp meer en meer, maar geruime tijd werd er slechts geprobeerd om van grote afstand gevaar te stichten. De ballen vlogen echter hoog over en de FC wankelde nog geen moment. Enkel Van Rijn had een ietwat gevaarlijker schot in huis en Sohrab Safi moest een keer een tackle inzetten om erger te voorkomen, maar voor het overige kon het veldspel van de brigade van Jethro Abram niet imponeren. In de uitbraak bleef FC Boshuizen zelfs gevaarlijker. De zeer bedrijvige Frank van Gils had een keer teveel tijd nodig om af te drukken en Adsalmis krulde na een vlotte aanval niet ver naast. Zo leek de 0-2 eerder in de maak dan de 1-1.

Vanzelfsprekend bleef Hoofddorp het wel proberen en met Nick Witschge (zoon van..) werd er meer lengte gebracht. Met nog een kwartier te gaan in de reguliere tijd haalde Sven Wierda uit en dit kon niet anders dan de 1-1 betekenen. Redouan Boutachekourt (laatste foto, gewisseld in blessuretijd vanwege kramp, red.), de jongste telg in de Leidse ploeg, kreeg het echter voor elkaar om de bal voor de doellijn weg te halen. Een heldhaftige ingreep die het geloof deed groeien dat de Leidse zege in de maak was. Plange dacht eveneens de gelijkmaker te fabriceren, maar dit keer had Antersijn een fabelachtige redding in huis. Zo kwam FC Boshuizen ongeschonden uit de strijd na negentig minuten. Daarna besloot de arbiter van dienst evenwel bijna tien minuten te laten doorspelen. De wel erg ruim bemeten extra tijd leverde nog wel wat hachelijke momenten op voor IJzendoorn en de zijnen, maar in de counter had het ook zomaar nog 0-2 kunnen worden. De eindpass ontbrak echter bij die gelegenheden, maar daar was achteraf niemand rouwig om aan Leidse kant.

De zege werd binnen gesleept en was uiteindelijk niet eens onverdiend te noemen. FC Boshuizen had uitstekend vanuit de organisatie gespeeld met Neuteboom en Michael Owel als onwrikbaar slot op de deur en geen van de teamgenoten had verzaakt en dat was bewonderenswaardig te noemen. Het gezicht van Winkelman stond na afloop niet meer op onweer en ook de ex-speler van Warmunda oogde zo trots als een pauw. En dat was bij IJzendoorn en staf, de andere spelers en aanhang niet anders. Deze seizoensopening smaakt naar meer. Wanneer FC Boshuizen deze arbeid wekelijks kan opbrengen, zal elke opponent het wel eens lastig kunnen krijgen tegen de Leidse eersteklasser.

Opstelling FC Boshuizen: Antersijn, Boutachekourt (90.+2 Uwimana), Neuteboom, Owel, Winkelman, Sghrouchni, Van Gils, Safi, Sinteur (88.Dreesde), Pisas (65.Mpuisa), Adsalmis.

Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*