Gelijkspel het maximale resultaat voor strijdend FC Boshuizen

Eerste klasse A (zondag)- De reis voor de Leidse ploeg bracht hen zondagmiddag naar Driehuis voor de wedstrijd tegen RKVV Velsen. Zo makkelijk als de punten aan het begin van het seizoen gehaald werden zo moeizaam gaat het de laatste weken, echter dit heeft vooral met de sterkte van de tegenstander te maken. De ploeg uit Driehuis bezette een derde plaats voorafgaand aan dit duel. Opvallend is het aantal tegendoelpunten want in acht wedstrijden wisten de tegenstanders maar vier keer het net te vinden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koene stond dezelfde stand op het scorebord als toen men aan de wedstrijd begon, maar saai was het nooit.

Vanaf het eerste fluitsignaal was direct al duidelijk dat het een wedstrijd vol passie en strijd zou worden. De ploegen gaven elkaar in de beginfase geen duimbreed toe en het spel speelde zich voornamelijk af tot de 16 meter. Voor de toeschouwers was het wel een boeiend gevecht, met twee ploegen die streden voor iedere meter maar echte kansen waren er in de eerste 45 minuten niet. Wel een groot aantal vrije trappen, maar dit kon beide keepers niet verontrusten. Na de thee zag het spelbeeld er wel iets anders uit, de gastheren zetten de bezoekers vroeg vast en probeerden de beslissing te forceren. FC Boshuizen kon niets anders doen dan tegenhouden en dat deden de mannen van Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum met verve. Ondanks de druk werden er niet heel veel kansen weggegeven, de grootste ontstond een kwartier voor tijd maar doelman Jean Marc Antersijn redde bekwaam in de korte hoek. De Leidenaren moesten het vooral hebben van strijd, en probeerden er via de omschakeling wel een aantal keren dreigend uit te komen maar de verdediging van de thuisploeg gaf geen krimp. Na ruim 90 minuten strijd, een echte Engelse wedstrijd, zat er op basis van de teamprestatie van FC Boshuizen een verdiend punt in de tas.

,,Uiteraard kwamen we hier voor drie punten, maar gezien de wedstrijd ben ik tevreden met een punt. Ik heb dit in de rust aangegeven dat een gelijkspel ook een resultaat is, de inzet en de arbeid die de mannen hebben gebracht was echt waanzinnig. Ik heb vanaf de kant een strijdend FC Boshuizen gezien en daar ben ik ongelofelijk trots op”, aldus trainer IJzendoorn

Captain en ‘good old’ Jesper Neuteboom vond het een ware slijtageslag en moest heel diep gaan om het punt binnen te halen. ,,Dit is tot nu toe veruit de beste ploeg die wij zijn tegengekomen, en met maar 4 tegendoelpunten weet je bij voorbaat al dat scoren lastig gaat worden. Met twee lange gasten centraal achterin, een spits van bijna twee meter en een linksback die enorm ver kan ingooien is iedere vrije trap en ingooi ook nog eens levensgevaarlijk en daar hebben wij uitstekend op geanticipeerd. Ook de twee handige buitenspelers hielden we aardig in bedwang. De eerste helft was gelijkwaardig, zij zakten wat in en ondanks dat we aan de bal goed waren kwamen we er niet doorheen. De eindpass was vaak niet goed, verdedigend gaven wij echter ook niets weg dus de brilstand bij rust was een logische. De tweede helft kwamen wij wat meer onder druk te staan en had de tegenstander een veldoverwicht. Het was in die fase vooral tegenhouden maar het feit dat we maar één kans weggaven zegt genoeg. Daar tegenover konden we ook weinig afdwingen dus mogen we blij zijn met dit gelijkspel.”

FC Boshuizen had het lastig tegen een uitstekende tegenstander, maar is eerlijk gezegd nooit echt in gevaar geweest. Uw verslaggever was er vorig jaar ook vaak bij, en toen gingen dit soort wedstrijden verloren omdat er geen team op het veld stond. Het voetbal was de laatste weken niet altijd goed maar het team heeft elkaar nooit laten zakken en dat heeft gisteren ook voor het verdiende punt gezorgd. Vermeldenswaardig is nog het ‘basisdebuut’ van Sejad Navabi, de oud speler van onder meer Foreholte maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree.

RKVV Velsen – FC Boshuizen 0-0. Scheidsrechter Koene. Toeschouwers: 200.

Opstelling RKVV Velsen : Albers, Dijkhuizen, Van Dam, Plug, Gutteling, Beck, Scholten, Van Ooijen, Castricum, Dors, Kloosterboer.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Zenzen, Winkelman, Seghrouchni, Owel, Koeiman, Safi, Sinteur (Dreesde), Neuteboom, Navabi, Pisas

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*