FC Boshuizen wint heerlijke pot voetbal van AFC’34

Eerste klasse A (zondag)-Neem twee ploegen met uitstekende voetballers, voeg daarbij twee coaches toe die de spelers met aanvallende intenties het veld opsturen en tel daarbij een leidsman op die het spel volkomen aanvoelt geassisteerd door twee werkelijk neutrale grensrechters en je krijgt een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. FC Boshuizen trok zondagmiddag uiteindelijk aan het langste eind en dat was gezien de kansenverhouding terecht te noemen.

De thuisploeg startte voortvarend en in no time werd een aantal kansen gecreëerd. Sohrab Safi kopte een bal uit een corner tegen de binnenkant van de paal en ook Kevin Mpuisa en Gerson Pisas kregen de mogelijkheid om de score open te breken. De nul bleef echter op het scorebord staan en langzaamaan kroop de Alkmaarse ploeg wat meer uit hun schulp. Toen Ben Salah hard raak schoot, werden de bezoekers wel erg royaal beloond. De 0-1 bleek een serieuze klap voor FC Boshuizen; het beste was er voor even vanaf. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam niet toevallig uit een stilstaande situatie. De maker van dat doelpunt was Jesper Neuteboom. Gewend als hij is om bij corners in het vijandelijke strafschopgebied voor gevaar te zorgen bleef hij nu een keer op de middellijn staan en keek vragend naar de bank. ‘Vooruit, naar voren’, gebaarde trainer Marcel IJzendoorn. Prompt kopte de lange verdediger de bal knalhard tegen de touwen uit de hoekschop. De algemene verwachting dat de Leidenaren de draad weer zouden oppakken en dat de tweede snel gemaakt zou worden werd niet bewaarheid, integendeel. AFC’34 scoorde. Er was weliswaar een foutje voor nodig van keeper Jean-Marc Antersijn, maar die werd keurig afgestraft door Jerry van Sluis. De jeugdspeler stond precies op de juiste plaats toen de Arubaanse doelman een hard schot niet klemvast had. Een optater van jewelste zo vlak voor rust, maar het doelpunt werkte juist inspirerend zo bleek na de rust.

FC Boshuizen rechtte de rug en bewees andermaal dit seizoen dat het collectief ijzersterk is. Niemand verzaakte of verstopte zich en knokkend én via uitstekend voetbal werd AFC onder druk gezet. De verdiende 2-2 was een kopie van de eerste. Weer was het Neuteboom die uit een hoekschop raak kopte, opnieuw een hoofdstuk toevoegend uit het jongensboek ‘Neuteboom en het geheim van de opkomende verdediger’. De bezoekers leken niet tevreden met een remise en lieten zien dat ook zij over technisch en tactisch begaafde spelers beschikken. Zo ontrolde zich een heerlijk voetbalspektakel en was het volop genieten geblazen aan de Kade. Uiteindelijk trok FC Boshuizen de partij naar zich toe. Aan het eind van een vloeiende en sublieme aanval met Calvin Dreesde in een hoofdrol stond Gerson Pisas die bekwaam scoorde. Kansen waren er in de resterende tijd wel, maar aan de 3-2 stand veranderde niets.

Rechtervleugelverdediger Redouan Boutachekourt mag dan jong zijn, 18, en geen imposant postuur hebben, hij kweet zich uitstekend van zijn verdedigende taak en trok met regelmaat ten aanval. ,,Dat een tegenstander een kop groter is zegt me echt niets. Dat ben ik op straat en op het veld wel gewend. Het motiveert me zelfs om te laten zien wie ik ben. Het liefst bestrijk ik de hele rechterkant. Ik moet ook zeggen dat ik veel steun krijg van iemand als Jesper Neuteboom. Hij heeft veel meer ervaring en is een voorbeeld voor me. Vandaag zag je weer dat we bij FC Boshuizen bereid zijn om met z’n allen voor elkaar te knokken. Ondanks de achterstand bleven we ons eigen spel spelen. Als iemand even wat minder is doet een ander gewoon een extra stapje. Dat is onze kracht. We staan nu bovenaan, wie had dat gedacht?” Het is inderdaad een onverwachte weelde voor de mannen van IJzendoorn, maar wie de ploeg vandaag aanschouwde kan niet anders zeggen dan dat het verdiend is. Hoe lang die positie houdbaar is blijft afwachten.

FC Boshuizen-AFC’34 3-2 (1-2). 24. Ben Saha 0-1, 32. Neuteboom 1-1, 43. Van Sluis 1-2, 61. Neuteboom 2-2, 75. Pisas 3-2. Scheidsrechter: Bastiaan. Toeschouwers. 125.

FC Boshuizen: Antersijn, Voorn (48. Uwimana), Seghrouchni, Owel, Safi, Sinteur, Neuteboom, Boutachekourt, Mpuisa (71. Dreesde), Pisas (81. Koeiman), Van Gils.

AFC’34: Wesselink, Hulskes, Aykan, Tesselaar, Snijders, Ntim (85. Mbarak), Ben Salah, Sercan Yilmaz (78. El Kaderi), Van Sluis, Staal (66.Koenders), Ilker Yilmaz.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*