FC Boshuizen wankelt, maar verliest het evenwicht niet

Eerste klasse A (zondag) – De thuisploeg en trotse koploper ontving zondagmiddag SV NVC uit Naarden, een ploeg die qua verliespunten op een gedeelde tweede plaats stond. Na de eerder gespeelde wedstrijden had de equipe van trainer Marcel IJzendoorn nog steeds de volle score met 15 uit 5 en was er ook nog nergens een punt gestolen. Vooraf was de verwachting dat er nu wel op wat weerstand kon worden gerekend. Die weerstand kwam er zeker want de bezoekers maakten een sterke indruk en waren het eerste half uur ook de betere ploeg. Fysiek sterk, goed positiespel en met een aantal uitstekende voetballers in het team. De thuisclub moest dus aan de bak, begon niet heel goed aan de wedstrijd maar kan buigen op een solide verdediging en wetend dat er met de individuele kwaliteiten en de snelheid van een aantal spelers altijd kansen komen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een zwaarbevochten 2-0. Complimenten aan de tegenstander, maar de punten bleven aan de Boshuizerkade.

Onder een koud najaarszonnetje en ondanks concurrentie van de Klassieker met toch redelijk wat publiek langs de kant startte de thuisclub met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week tegen AGB. Alleen Kauzi Nomen had zijn plek weer afgestaan aan Sohrab Safi, voor de rest dezelfde poppetjes. De KNVB had wederom voor een neutraal trio gezorgd en direct na het eerste fluitsignaal ontstond er een open wedstrijd, met veel strijd en een ontzettend hoog tempo. Zoals eerder gezegd kon FC Boshuizen aan de bak, was het bij een aantal situaties voor het doel ook billenknijpen maar echte kansen werden er niet weggegeven. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong, na slecht uitverdedigen schoot Frank van Gils na een individuele (passeer) actie de bal in het doel. Tot dat moment onverdiend, maar dat geeft tevens wel de klasse aan van dit team. Achterin staan als een huis, in de wetenschap dat er altijd kansen komen. Vlak na de voorsprong kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, na een onbesuisde en te gretige actie van Sjoerd Winkelman die daarbij zowel tegenstander als ploeggenoot Jesper Neuteboom neerhaalde werd de toegekende penalty bijna de Churchillaan opgeschoten. In het laatste gedeelte van de eerste helft kregen de Leidenaren via een aantal een-op- een- situaties met de keeper nog kans om de voorsprong uit te breiden maar de ruststand werd bereikt met een minimaal verschil.

In de tweede helft nam de druk van SV NVC toe. Met veel lengte waren de spelhervattingen zeer gevaarlijk en dan weet je dat de bal zo maar een keer goed kan vallen. De thuisploeg kraakte, piepte, wankelde, kreeg acht tellen maar bleef altijd in evenwicht en ging niet knock-out. Ondanks het dreigende gevaar werden er geen echte kansen weggegeven, sterker nog via de omschakeling had de voorsprong ook zomaar uitgebreid kunnen worden. Dit gebeurde pas vlak voor tijd. Spits Gerson Pisas drukte de verlossende 2-0 af en de wedstrijd was gespeeld. Ondanks de ruim bemeten blessuretijd veranderde er niets meer aan de stand en was de zesde overwinning op rij een feit.

,,Dit was wel een van onze mindere wedstrijden en we zijn eigenlijk voor het eerst echt getest maar toch slagen we weer en geven we bijna niets weg”, aldus assistent-trainer Ronald van Wattum na afloop nuchter en realistisch. Sport verbroedert en dat bleek na afloop wel weer. Ging het er in het veld soms stevig aan toe en was er zelfs sprake van een heus opstootje, in de gang voor de kleedkamers stonden een aantal spelers van beide teams gezellig met elkaar te praten. Er kwam zelfs een speler van de verliezende ploeg de kleedkamer in om de winnaars te feliciteren. Ook tijdens het muzikale feestje na afloop was er sprake van verbroedering. SV NVC niet alleen op het veld een uitstekende ploeg maar daarnaast ook een stel sympathieke gasten. De thuisploeg wint voor de zesde keer op rij, de terechte vraag is waar gaat dit eindigen? Dat weet niemand, zo blijven spelend vanuit de organisatie, met een tomeloze inzet en de individuele klasse van een aantal spelers lijkt het erop dat er maar weinig ploegen zich met de Leidenaren kunnen meten. De zwaarste en sterkste tegenstander van FC Boshuizen zal dan waarschijnlijk….. FC Boshuizen zelf zijn.

De club is al volop bezig met het komende seizoen, er zijn zelfs al een aantal contracten verlengd. Meest opvallende transfernieuws tot nu toe is dat mr. Louis Everaert (directeur VVCS) een adviserende rol binnen FC Boshuizen gaat vervullen.

FC Boshuizen – SV NVC 2-0 (1-0) 32. 1-0 Van Gils, 88. 2-0 Pisas. Scheidsrechter Van Loenen. Toeschouwers: 175.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Winkelman, Seghrouchni, Owel, Safi (Nomen), Sinteur, Zenzen, Neuteboom, Mpuisa (Dreesde), Pisas, Van Gils.

Opstelling SV NVC : Hardy, Martina, Lamhamdi, Kogeldans, Hund, Day, Doorn, Coban, Azzahi, Randami, Carolus.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*