FC Boshuizen sluit af met negen man, maar ook met gelijkspel

Eerste klasse B (zondag)- Met 0-1 achter staan en van de elf spelers er nog negen over hebben diep in de tweede helft. Het overkwam FC Boshuizen. Een nederlaag leek dus een zekerheidje, maar niets was minder waar. In de extra tijd ging Joey Zandbergen nog maar eens mee naar het front en de lange verdediger kon de bal koppend bij de tweede paal bezorgen bij Mike Bekooij. Zo kreeg de thuisploeg waar het gezien de tweede helft recht op had. VELO kon zichzelf wel voor de kop slaan. De Wateringers hadden de overtalsituatie beroerd uitgespeeld en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd. Officieel heeft FC Boshuizen nog 1 zege om geheel en al veilig te zijn, maar zelfs met mindere resultaten in het slot van de competitie moet het eersteklasserschap eigenlijk ook wel een zekerheidje zijn. FC Boshuizen heeft simpelweg genoeg kwaliteit om in de eerste klasse te kunnen spelen, maar wordt al het gehele seizoen geteisterd door blessures of onwillige spelers. Een vrije val kon zo niet uitblijven.

De start van de thuisploeg was ronduit bemoedigend. Eerst testte Bekooij, na een simpele versnelling, de vuisten van Deniz Pamuk en even later dook Baris Akdil op voor de neus van de doelman van de bezoekers. Dit keer ging de inzet naast van de speler die Steven Pretel Castillo verving, die te laat op de club arriveerde. En dat had dan weer te maken met het feit dat Brayan Caicedo Mosquera last ondervond van de stroomstoring op Schiphol. De aanvaller was bij familie geweest in Spanje en kon niet op tijd terug zijn en maatje Castillo kon zo niet op tijd worden opgehaald. Het scheelde een slok op de borrel dat het creatieve tweetal ontbrak, ondanks de wel flitsende start.

Daar bleef evenwel weinig van over. Geleidelijk aan nam VELO het ritme van de wedstrijd over en Jeffrey Beukenholdt, die nog onder meer uitkwam voor FC Rijnvogels, kreeg de kans op de 0-1 na goed voorwerk van Tony van de IJssel. De aanvaller mikte evenwel over. Pas na bijna een halfuur stichtte FC Boshuizen weer eens wat gevaar, maar Sjoerd Winkelman kon het leder niet drukken.

VELO scoorde daarna wel. Jesper Neuteboom maakte een te opzichtige overtreding en Beukenholdt verdiende zo een strafschop. Collega Cem Sahin pakte zijn verantwoordelijkheid en zo moest de Leidse ploeg in de achtervolging. Het had echter ook zomaar 0-2 kunnen zijn. Sahin werd volkomen vrijgelaten en de middenvelder had de hoek voor het uitzoeken, maar Mitchel Zandbergen behoedde zijn ploeg met een prima redding voor een nog zwaardere klus.

In de tweede helft oogde FC Boshuizen energieker en werd er voor elke meter gevochten. Winkelman kwam opnieuw dicht bij een doelpunt, maar inzetten werden van de doellijn afgehaald en de paal stond een keer Leids succes in de weg. De eindpass bij de gastheer kwam te vaak niet aan om de druk verder te kunnen opvoeren, maar van VELO werd al helemaal niets meer vernomen.

De tweestrijd was zeker niet spijkerhard of gemeen, maar toch eindigde FC Boshuizen het treffen met negen man. Zowel Mo Zenzen als Akdil pakten na de rust hun tweede gele kaart. En dit op posities in het veld dat een overtreding niet nodig was, en al helemaal niet als je als speler weet dat je al een gele kaart op zak hebt. Zo leek FC Boshuizen zichzelf kansloos te maken voor een beter resultaat, maar tot ieders verrassing bleef FC Boshuizen de bovenliggende partij. Pal voor het einde van de reguliere speeltijd had de ploeg van Jasper de Muijnck nog wel het geluk dat een inzet tegen de lat belandde, maar door inzet en echte wil te tonen werd VELO alsnog getrakteerd op een tegentreffer. En daar was niets aan gestolen en zo liet FC Boshuizen zien dat het weldegelijk karakter kan tonen.

FC Boshuizen-VELO 1-1 (0-1). 34. Sahin 0-1 (strafschop), 90.+1 Bekooij 1-1. Scheidsrechter: Voogt. Toeschouwers: 80.

FC Boshuizen: M.Zandbergen, Uwimana, Neuteboom, J.Zandbergen, Winkelman, Zenzen, Nomen, Arnoldus (74. Scheltens), Akdil, Bekooij, Bayram (55. Pretel Castillo).

Tekst: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*