FC Boshuizen plaatst zich voor volgende ronde in districtsbeker

Districtsbeker- Na de winst vorige week op Oliveo won FC Boshuizen gisteren ook van Foreholte. De eersteklasser was met 2-0 te sterk voor de ploeg van Frank Bloemheuvel, maar het onderlinge verschil op het veld was groter dan de uitslag doet vermoeden. De Leidse ploeg heeft een grotendeels ander elftal staan en het lijkt erop dat Marcel IJzendoorn, juist ja…overgekomen van Foreholte, stappen heeft gemaakt met zijn ploeg in de voorbereiding op het naderende seizoen.

Nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen waren in de tweede bekerwedstrijd doelman Leroy Goedhoop, Younes Seghrouchni, Michael Owel, Ismael Adsalmis, Tommy Sinteur, Redouan Boutachekourt, Gerson Pisas en Frank van Gils. Toch maakte de thuisploeg geen onwennige indruk. Foeholte werd van meet af aan vastgepind op eigen helft en in de eerste helft kwamen daar meer dan een handvol kansen uit voort. Pisas raakte onder meer een keer de paal, Van Gils kopte nipt naast en Matthijs Guyt moest diverse keren ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Een slordige tien minuten voor rust was het wel raak. De bedrijvige en opvallend spelende Adsalmis, eerder vooral zijn meters makende in het Rotterdamse, was de maker van het doelpunt na een langlopende aanval. Ook na de 1-0 hield FC Boshuizen het beste van het spel, maar de Voorhouters lieten geleidelijk aan wel meer van zich horen. Kansen zag Bloemheuvel zijn ploeg niet krijgen.

De tweede helft was pas begonnen of het had wel 1-1 kunnen staan. Jesse Tijsen, één van de youngsters bij de roodwitten, kon echter dichtbij het doel niet overtuigen. Daarna was het toch vooral weer FC Boshuizen dat het spel dicteerde. Er werd hard voor elkaar gewerkt en er werden vuile meters gemaakt zoals dat heet. Sohrab Safi dwong Guyt via een overtuigende vrije trap tot een sublieme redding en het was feitelijk bezien een wondertje dat Foreholte in de buurt kon blijven van de eersteklasser, die dit seizoen is ingedeeld in West I.

De tweede en beslissende treffer kwam uiteindelijk wel op het scorebord. De ingevallen Kevin Mpuisa ontfutselde Olle Roffelsen de bal en daarna nam Sinteur het speeltuig over, al dan niet in buitenspelpositie. De ex-speler van RCL rondde bekwaam af met een stift en daarmee was de tweestrijd op zeker een prooi voor de mannen van IJzendoorn. Door de andere resultaten is FC Boshuizen al zeker van de volgende ronde. Wellicht was de eersteklasser dat ook aan zijn stand verplicht, maar elke zege in deze fase kan natuurlijk vertrouwen geven richting de competitie.

Foreholte liet zien voetballende intenties te hebben, maar moet nog wel wat vorderingen boeken alvorens het start in 2C op zondag. FC Boshuizen lijkt toch weer een elftal bij elkaar te hebben waar muziek in zit, hoewel de tegenstanders vanaf 23 september ongetwijfeld wel meer tegenstand zullen bieden. Komende week komt IJzendoorn op deze website aan het woord. Met de Leiderdorper kijken we dan terug op de voorbije weken, en vooral vooruit naar het naderende seizoen.

Basisopstelling FC Boshuizen: Goedhoop, Boutachekourt, Neuteboom, Owel, Winkelman, Seghrouchni, Safi, Van Gils, Sinteur, Pisas, Adsalmis.

Basisopstelling Foreholte: Guyt, Ligtvoet, Van der Zwaan, Veenvliet, Roffelsen, Wiering, Tijsen, Van Dam, C.Guijt, Van Vliet, Admiraal.

Bron/tekst: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*