FC Boshuizen ook de baas in Hillegom (inclusief interview)

Eerste klasse A (zondag)- FC Boshuizen heeft ook de vierde wedstrijd gewonnen. In en tegen Hillegom werd het 0-2 en de driepunter kwam de ploeg van Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum meer dan toe. De Leidse volgers wisten zich na afloop niet zo goed raad met de zege. Was FC Boshuizen nu zo goed of is het een tijdelijk moment van euforie? Op die vraag kan nu nog geen zinnig antwoord volgen. De tijd zal immers moeten uitwijzen of de Leidenaren dit vol kunnen houden. Zeker is dat de geel-blauwen tot nu toe vier keer wonnen en dat er in geen van die gevallen sprake was van gestolen punten. De talrijke volgers op het bijzonder fraaie complex van Hillegom waren onder de indruk, zoveel is zeker. ,,Dat ploegje ziet er goed uit. Dat hebben ze aardig voor elkaar daar in ‘Leie’”, zo luidde de mening van het thuispubliek.

FC Boshuizen was vanaf de openingsminuut de baas. Gretig, kort op de man, vlot in de omschakeling en spelend vanuit een hechte organisatie. Hillegom probeerde zich er wel onderuit te voetballen, maar dat lukte amper. Vaak hadden de bezoekers bij balverlies het speeltuig weer vlot terug. Al na drie minuten was het bijna 0-1. Kevin Mpuisa ging er op rechts vantussen en Frank de Groot, voorheen lange tijd speler van Ter Leede, verschalkte bijna zijn eigen doelman op diens voorzet. Na tien minuten werd de thuisploeg ook eens gevaarlijk. Jasper van Trigt schoof de bal voorlangs.

Het hoge tempo bleef vervolgens aan. Daar voelde FC Boshuizen zich zichtbaar het lekkerst bij en het gevaar kwam dan ook voornamelijk van de formatie van IJzendoorn en Van Wattum. Frank van Gils snelde langs zijn tegenstander en vond Sohrab Safi. Zijn inzet belandde tegen de binnenkant van de paal en in de rebound kon ook Tommy Sinteur niet afdrukken. Rond het halfuur was het wel raak voor de ploeg uit 071. Een vrije trap van Sinteur kwam uit bij Safi, die zich nu wel mocht laten feliciteren. Op dat moment was de onfortuinlijke Redouan Boutachekourt al gewisseld met een blessure. Zijn invaller Mo Zenzen pakte de draad kinderlijk eenvoudig op en legde een puike wedstrijd op de mat. Dat kon eigenlijk wel gezegd worden van de hele ploeg, hoewel er zeker uitblinkers aan te wijzen waren aan Leidse kant.

Vlak voor rust had het eigenlijk o-2 moeten worden. De rush van Gerson Pisas was indrukwekkend vanaf de rechterzijde. De naar buiten uitgeweken spits penetreerde de zestien in en zag in die situatie Sinteur over het hoofd. Pisas ging voor eigen succes, maar dat kwam er niet. Het gaf wel aan dat de Leidenaren veelal heersten, hoewel Niels de Jong het namens Hillegom nog wel tweemaal probeerde vanuit de tweede lijn. Doelman Jean Marc Antersijn hoefde evenwel niet op te treden.

Na de onderbreking was het meer van hetzelfde. Even zette Hillegom druk, maar de enige serieus kans kon pas tien minuten voor tijd worden genoteerd. Van dichtbij kreeg Niels van Veen, ex-FC Rijnvogels en Ter Leede, het niet voor elkaar om de 1-2 af te drukken. Zenzen redde keurig op de doellijn. Op dat moment was het dus echter al 0-2. De ijverige, uitstekende Van Gils had zijn eerste seizoensdoelpunt te pakken. De middenvelder kwam over van Oosterheem en speelde op jonge leeftijd in de jeugd van Feyenoord en later voor Manchester City. Dat was in een periode dat de kleine middenvelder naar Engeland was vertrokken met zijn moeder. Dat avontuur strandde, maar de bescheiden nummer 22 heeft het plezier in het spelletje weer geheel en al terug. Van Gils (hieronder op de foto ‘brandstof’ ophalend)  domineerde op het middenveld en was een lust voor het oog. De speler in kwestie weigerde de zege echter aan zichzelf op te hangen. ,,We hebben het als team gedaan en iedereen had zijn deel.”

Dat was op zich niet gelogen, want ook het centrale verdedigingsblok met Jesper Neuteboom en Michael Owel stond als een huis. Zoals gezegd viel Zenzen prima in, en Sjoerd Winkelman bleek al eerder een aanwinst voor de eersteklasser. Op het middenveld kreeg Van Gils verder steun van de ook overtuigend spelende Safi en Younes Seghrouchni. De drie aanvallers waren ook regelmatig dreigend, maar bleven dit keer droog staan. In de slotfase had de score zeker opgedreven kunnen worden. Invaller Calvin Dreesde liet echter drie grote kansen onbenut.

Al met al moest Hillegom dus het onderspit delven, maar dat was tegen het huidige FC Boshuizen geen schande. De ploeg speelde weer met flair, knokte voor elke meter en verloor de discipline en organisatie zelden uit het oog. Na vier speeldagen is de FC nu alleenheerser op de ranglijst. Dat zegt iets, maar niet alles. Beide voeten op de grond houden en doorpakken. Als dat lukt dan zou het wel eens een ongekend fraai seizoen kunnen worden voor de hoogst spelende club in Leiden. Het is al vaker gezegd; deze ploeg zou zich mogen verheugen op meer publiek bij thuiswedstrijden. Het Hillegom-publiek had zelfs vrede met de nederlaag. Tegen dit FC Boshuizen was in elk geval op deze middag niets te halen.

Basisopstelling Hillegom: Partosoebroto, Mensah, De Groot, Van Dongen, Van der Paard, De Jong, M. van Veen, Van Trigt, N. van Veen, Dedel, Arendse.

Basisopstelling FC Boshuizen: Antersijn, Boutachkourt, Neuteboom, Owel, Winkelman, Safi, Van Gils, Seghrouchni, Mpuisa, Pisas, Sinteur.

Bron/Tekst: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*