FC Boshuizen ontvouwt plannen voor de toekomst

Recent maakte onze redactie bekend dat FC Boshuizen in zee gaat met de Voetbalacademie Jenner. Dit maakt onderdeel uit van een beleidsplan, dat inmiddels in grote lijnen het levenslicht heeft gezien. Dit alles heeft te maken met het gegeven dat de gemeente Leiden heeft bepaald dat de club kan blijven spelen aan de Boshuizerkade. Wel komt er een herinrichting van het sportpark. Leidenamateurvoetbal.nl was op visite bij de club en de belangrijkste speerpunten werden benoemd door voorzitter Joop von Oven en Ton Jenner. FC Boshuizen moet weer meer aanzien krijgen en een sleutelrol gaan vervullen in de wijk rondom de Boshuizerkade.

FC Boshuizen, ontstaan in 2003 vanuit een fusie tussen LFC, LDWS/UDWS en VNA, startte als derdeklasser en promoveerde in 2010 voor de tweede keer naar de eerste klasse om daar jarenlang een meer dan bescheiden rol te vervullen. In het seizoen 2013/2014 speelde de Leidse club zelfs een jaar in de Hoofdklasse, maar dat bleek een trede te hoog te zijn op dat moment. Dit seizoen verloopt beduidend minder dan de voorbije jaren, maar de blauw-gelen zullen in elk geval ook volgend seizoen weer deel uitmaken van de eerste klasse op zondag. Het vlaggenschip blijft een speerpunt voor de club, maar er wordt nu ook middels het genoemde beleidsplan ingezet op groei bij zowel jeugd als senioren.

Speerpunten:

  • anaf het seizoen 2018-2019 wil FC Boshuizen ook een team inschrijven voor de vierde klasse op zaterdag. Het doel hiervan is om dit eerste elftal de motor te laten zijn van de groei van de club. Binnen enkele jaren hoopt de club te kunnen acteren op het niveau van de tweede klasse. Julian Jenner wordt als ex-prof (onder meer van NAC Breda en AZ) aangesteld als trainer voor het komende seizoen, met een optie voor nog een seizoen.
  • Toekomst begint bij de jeugd. Club wil starten met MP-voetbal (mini-pupillen). Daarvoor zullen spoedig Open Dagen worden georganiseerd.
  • De club spreekt de ambitie uit dat het eerste zondagelftal zich tot doel moet stellen om weer in de Hoofdklasse te geraken.
  • Identiteit van de club. De fusieclub heeft een multiculturele identiteit. Normen en waarden hoog in het vaandel.
  • De wijk en het sportcomplex. Het sportcomplex moet een bindende en centrale rol gaan vervullen in Leiden Zuid-West
  • Opbouw nieuwe vrijwilligersorganisatie en bestuurlijke versterking. Onder het mom ‘vele handen maken licht werk’
  • Investeren in de toekomst. FC Boshuizen kan het niet alleen. Ondersteuning en begeleiding vereist. Vergroting van Sponsoring en Subsidie essentieel.

Voorzitter Von Oven (links op de foto) over de rol en samenwerking met de Voetbalacademie Jenner: ,,We zijn al maanden met elkaar in gesprek en er is een klik. De samenwerking die we aangaan is vooral gericht op de ontwikkeling van jeugdspelers. De club heeft jeugd nodig en wil laten zien dat het kan bij deze vereniging. De Wiel Coerver methode zal toegepast worden en daarbij wordt niet enkel gesleuteld aan talenten, maar ook aan jongens of meisjes die voetballend wat minder zijn. Iedereen is welkom en de wijk moet de ruimte krijgen om op ons complex te voetballen of er juist naar te kijken. Samen kunnen we de club een boost geven. Met de Jenners hebben we een zee aan expertise in huis. Het is een gerenommeerde Voetbalacademie en de plannen die zij hebben, worden breed gedragen door het zittende bestuur.”

Ton Jenner (rechts op de foto), vader van drie zonen die uitkwamen in het betaalde voetbal, ziet de samenwerking ook zitten. ,,De club wil toewerken naar een gezonde toekomst, waarbij het voetbalplezier voorop staat. Dat plezier kunnen wij brengen met onze aanpak. We gaan Open Dagen organiseren, waarbij we drie trainingen gratis organiseren. Van daaruit kan vanaf de jongste jeugd worden gevoetbald bij FC Boshuizen als spelend lid. Tevens willen we inzetten op een JO17 selectie. Dat betekent dat we actief gaan flyeren en social media gaan inzetten. Spelers moeten zich hier thuis gaan voelen en zo ook ouders. Dan kan er steeds meer ontstaan en dat zal de club uitstraling gaan geven. FC Boshuizen is de hoogst spelende club in Leiden en daar hoort ook groei bij. De club en wijk moeten weer op de kaart komen.”

De start van het tweejarenplan zal in het teken staan van de herinrichting van het sportpark. Het hoofdveld krijgt een andere invulling (dubbele sportzaal breedtesport, ZZ Leiden Basketbal). Het hoofdveld komt te liggen voor het clubgebouw van GOL Sport, dat niet doorgaat als voetbalvereniging. De verhuizing van de tribune, reclameborden en installaties zal deze zomer moeten plaatsvinden.

Voor wie meer van de plannen wil weten kan contact opnemen met de voorzitter via: jaoven@xs4all.nl of 06-224106, of de voorzitter van de technische commissie han.sjardijn@gmail.com of 06-22849900. Leidenamateurvoetbal.nl  zal ook de komende tijd benutten om relevant nieuws m.b.t. de ontwikkelingen bij FC Boshuizen op de voet te volgen en te delen.

Tekst: http://www.leidenamateurvoetbal.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*