FC Boshuizen lijdt eerste thuisnederlaag

Eerste klasse A (zondag)- FC Boshuizen won tot aan afgelopen zondag viermaal op eigen veld, maar tegen Zaanlandia ging het mis. De (lage) middenmoter won met 0-3 en dat betekende dat de achterstand van de Leidse ploeg op koploper JOS/Watergraafsmeer, dat wel won, opliep tot vijf punten. Wel bleef de formatie van Marcel IJzendoorn tweede. Volgende week staan de nummers 1 en 2 tegenover elkaar in Amsterdam.

De nederlaag was verrassend te noemen gezien de stand op de ranglijst. Toch had IJzendoorn al vooraf rekening gehouden met een lastige wedstrijd. ,,Zij stonden weliswaar laag op de ladder, maar met een doelsaldo van 14 voor en 14 tegen weet je ook dat het geen beroerde ploeg kan zijn. Dat is gebleken. Niet dat dit tot dusverre de beste tegenstander was, maar we hadden wel onze handen vol. Daarbij hielp het niet dat de derde treffer van de gasten vlak voor de rust viel. Met 0-3 heb je wel erg veel goed te maken, hoewel we dat zeker geprobeerd hebben na de rust. Jesper Neuteboom was er het dichtst bij, maar de 1-3 bleef uit en daarna hadden we de energie niet meer om nog eens aan te zetten.”

Iets over de helft van de eerste rondgang kwam de thuisploeg op achterstand. Davey Kho mocht zich laten feliciteren. Twee minuten later maakte Jeremy Kho er 0-2 van en op slag van rust werd het zelfs 0-3 door Reino Kok. De Leidse trainer: ,,We waren niet gelukkig bij de eerste twee tegengoals. Bij de eerste ging er hands vooraf aan het doelpunt en dat kon zo ongeveer iedereen zien. Bij de tweede treffer dachten we aan buitenspel, maar dat was het volgens onze grensrechter, die dat beter kan beoordelen, niet. Het derde doelpunt kwam voort uit het niet nakomen van afspraken. Tja, dan weet je dat het een hels karwei wordt om nog een resultaat te halen.”

Wat ging er nog meer mis waardoor deze tussenstand weinig hoop gaf? ,,Deze wedstrijd was een beetje overeenkomstig met het duel tegen Zeeburgia, die we uit verloren. Het was zo’n middag van net niet. De linies stonden te ver uit elkaar en er werden teveel duels verloren. Na de rust ging het zeker beter en de spelers verdienen ook een compliment voor hun inzet en de wil om er toch nog wat van te maken. Helaas konden we de schade niet meer herstellen.”

IJzendoorn, een pur sang winnaar, had het er maandagmorgen nog moeilijk mee. ,,Na een nederlaag is het net of ik tien kilo op mijn schouders mee moet torsen. Verliezen bevalt me nog steeds niet. Maar goed, het hoort erbij en we staan er nog steeds goed voor. De kloof is wel toegenomen en we hadden liever naar JOS vertrokken met een achterstand van twee punten. In elk geval zullen er wel gevoelens van revanche zijn en we gaan voor een goed resultaat om bij te blijven. Maar ook als het fout mocht gaan, is er nog steeds sprake van een prima eerste seizoenshelft. Het is voor mij nog steeds boven verwachting, hoewel ik zeker vind dat mijn ploeg veel kwaliteiten heeft. Vaak is dat er al uitgekomen.”

Deze maand wordt er door FC Boshuizen met IJzendoorn gesproken over de toekomst. ,,Dat gesprek zal denkelijk snel plaatsvinden. Daarna pak ik even mijn tijd, maar ik ga er wel vanuit dat ik de club voor de feestdagen uitsluitsel kan geven. Alle opties staan nog open en we gaan het zien.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Seghrouchni, Van Gils, Safi, Dasburg, Pisas, Sinteur.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*