FC Boshuizen doet zichzelf de das om

FC Boshuizen vs VUC 1-3 | 1e Klasse B | 20 oktober 2019

Eerste Klasse B (zondag)- Geef FC Boshuizen een gladgeschoren grasmat en een voetballende tegenstander, dan voelt de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn zich als een vis in het water. De realiteit was anders. De grasmat had meer weg van een graasweide en VUC was zondagmiddag voetballend zeker niet de gewenste tegenstander. Wellicht dat deze omstandigheden de thuisploeg de das om deden. De Hagenaars keerden met de eerste drie punter huiswaarts. Het betekende de eerste competitienederlaag voor de kadebewoners en daar zag het de eerste 25 minuten niet naar uit.

De gastheren kregen een aantal mogelijkheden in deze fase waarin de ploeg van IJzendoorn de betere was. De 0-1 van de bezoekers kwam dan ook uit de lucht vallen en ook nog eens gelukkig tot stand. Een ongelukkige actie van een Leidse speler, de bal werd in de voeten van een VUC aanvaller geschoven, leverde de 0-1 op. Hierbij ontging de arbiter een overtreding op dezelfde speler. Daarna liet de ploeg zich meeslepen met het vechtvoetbal van de bezoekers, wat ten koste ging van de voetballende kwaliteiten van de blauwgelen.

Toch verdiende FC Boshuizen de gelijkmaker. Twee prachtige acties leverden niets op. Dat was vooral jammer voor de solo van Ismael Adsalmis die drie tegenstanders achteloos het bos in stuurde. De sterk keepende VUC doelman voorkwam de treffer. Na opnieuw een aanval van de thuisclub, waar de leidsman de roep van de thuisclub om een strafschop negeerde, verdubbelde de Haagse roemrijke club uiterst effectief de voorsprong na een counter(0-2). De uitsluiting van Sohrab Safi, tien minuten voor rust kreeg hij zijn tweede gele kaart, maakte het er niet eenvoudiger op voor de thuisclub.

Direct na de thee had de Haagse ploeg al op rozen kunnen zitten. Doelman Hendriks hield zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd door een treffer uit een snelle counter van de gasten te voorkomen. Kort daarna ging het alsnog mis. Hendriks trapte in de zestien totaal onnodig een tegenstander na, werd beboet met slechts geel en een strafschop, die prompt de 0-3 betekende. FC Boshuizen moest risico’s nemen wat de tegenstander niet slecht uit kwam. Een treffer van de ‘Pinguïns’ zat er eerder in dan een treffer van de Leidenaren.

IJzendoorn, die zijn ploeg al had aangepast, kende ondanks de negen veldspelers een sterke eindfase waar Mike Bekooij niet gelukkig was met zijn kopbal en een schitterende vrije trap van Tommy Sinteur uit de kruising werd geranseld door de doelman. Toch moest de sluitpost het antwoord schuldig blijven op de schuiver van invaller Jerone Goodett( 1-3), die vorige week ook al scoorde tegen Den Hoorn. Hoewel VUC de kansen op de 1-4 kreeg, creëerde FC Boshuizen zelf nog een aantal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. De afwerking was deze middag echter niet het sterkste punt van mannen van IJzendoorn.

,,Ik denk dat bij ons op negen plekken betere voetballers lopen dan bij VUC”, sprak de trainer na afloop. ,,Zij winnen wel. De manier waarop we de wedstrijd verloren hebben was teleurstellend en had nooit zo mogen gebeuren”, doelend op de rode kaart en de strafschop. ,,Bij de situatie met de niet gegeven strafschop had de ploeg beter moeten anticiperen. Twintig seconden later lag de bal bij ons in het mandje. Ondanks de nederlaag vind ik dat we een ploeg hebben voor de top vijf. De ploeg heeft dat vandaag helaas niet laten zien.’’

Ook Bekooij is glashelder in zijn commentaar: ,,Het verlies hebben we aan onszelf te wijten. Het eerste kwartier had ik het gevoel dat het wel goed zat, daarna kwamen we te weinig aan voetballen toe. Die gasten waren wel effectief en maakte het voetballen erg lastig voor ons.’’

Basisopstelling FC Boshuizen: Hendriks, Winkelman, Adsalmis, Owel, Safi, Sinteur, Zenzen, Bekooij, Neuteboom, Pisas, Van Gils.

Bron: Leiden Amateur Voetbal

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*